Sista söndagen år 2009.

Söndag. En helt vanlig söndag. Om det nu finns såna vanliga dagar. De går i alla fall. Över en vecka har gått av jullovet i influensa och halsont. Jag förstår mer det engelska uttrycket ”a sore throat” nu, i svengelsk översättning – sårig hals. Jag blöder. Aj!
Det är inte så många dagar kvar av året och 00-talet. Är det dags att se tillbaka och summera? Kanske, kanske inte. Eller se framåt. Eller båda delarna. Att sluta sina dagar av året som en vis, vacker, nöjd och tacksam gammal kvinna är en möjlighet. Och att börja om på nytt, med ett nyfött litet flickebarn att dra försorg om, se! det är också en möjlighet och ett stort ansvar. Mitt ansvar.
Nyårets bildspråk om hur tiden går, är en passande allegori för livet också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.