Att vakna och gå upp – vad med det?

Idag ska jag fundera på vad som gör livet värt att gå upp till. Vad är den första tanken i huvudet när jag vaknar? Finns det någon dröm att ta hand om? Vart vänder jag blicken, utåt, uppåt, inåt eller vad? Tittar jag på något särskilt? Hur är jag i kroppen? När börjar jag förstå att jag är både kropp och tanke? Det tar en stund för mig att liksom samla ihop mig. Känna efter. Hitta mig. Att vakna, kallar kanske de flesta det. Och vad får mig sedan att lämna sängen? Toalettbesök? Tandborstning? Brådska? Hunger? Jobbet? Nej visst, jag har inget jobb än. Är det förresten katten som väcker mig med sitt krafsande eller vaknar jag av mig själv? Jag funderar på känslan med. Hur är min känsla? Nöjd? Glad? Pigg? Eller annat? Varför läser jag aftonbön, men inte morgonbön? Jag har mycket att fundera på. Jag vill öka min medvetenhet om mina morgnar. Så, låt den nya dagen komma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.