Tänk om… Tänk om!

Tänk om….
alla skulle få det de önskade till jul. Vilken omöjlig tanke, va!
För vad vill alla ha? Fred på jorden. Ren luft och rent vatten. Jorden skulle vara en välfungerande ekologisk enhet. Alla människor skulle sträva mot samma mål och respekten för varandras olikheter trots allt, skulle vara stor. Världen skulle vara tillräckligt rättvis med att alla skulle ha mat för sina behov och en redig bostad. Ja, du förstår säkert vad jag menar. Min tanke om fred på jorden växer sig större än just den tanken. Jag nöjer mig inte bara med att det skulle vara fred.
Kanske är det redan där önskningen går fel? Mitt ha-begär har inget slut. Jag vill ha både det ena och det andra.
Tänk om tanken istället!
Tänk om…
jag skulle vara nöjd med det som är? Att jag lever. Att jag är tacksam för det jag har. Att jag har förmåga att känna kärlek och att ge omsorg åt de som betyder mest för mig. Att jag vet att de jag älskar också älskar mig. Att kärlek bara är. Visst kan det räcka. Och det är stort nog för mig. Visst! Då känner jag fred i hjärtat och jag tror att all förändring börjar där.
ett hjärta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.