Framtiden – är här idag!

Jag sitter i mitt nya arbetsrum hemma, omgiven av böcker i påsar och lådor. Jag ska packa upp allt före jul är min plan. Sedan är det rensningsdags, när jag tror mig ha någon överblick. Jag har bestämt mig för att inte köpa fler bokhyllor. Jag orkar inte med fler kan-kanske-vara-bra-att-ha-saker. Jag vill bara ha sånt som ger njutning och välbefinnande, som en ny säng till exempel. Och vacker musik. Böcker som berör just mig. Det verkar som jag skriver på en önskelista, men det gör jag inte. Jag är helt nöjd med att ha min familj omkring mig i jul och få mer ordning i mitt hem. Jag njuter just nu av att lyssna på Händel.
Jag kan inte riktigt se in i framtiden hur mitt liv kommer vara än. Jag vet väl lite, hur jag skulle vilja att det är, men det är en annan sak att få det. Det finns ändå bara ett Här och Nu att leva i.
Och i huvudet snurrar tankarna på om framtiden: snart ska jag åka och jobba mina sista timmar i förskolan. Ikväll ska jag åka till Ikea och köpa fler hyllplan till en bokhylla och hämta ett par Blått band-assietter som jag köpt för det facila priset 31 kr. Allt det här gör att jag avslutar sånt som ska avslutas, får det fint och sedan kan njuta porslinet som jag tycker om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.