Lördag på bok- och biblioteksmässan.

Lördag 26 september:
beskrivningHar sovit uselt, med ångest och tankar på pengar och mögel och annat. Sätter mig och skriver ett manus. Tänker på Spanarna, som trots sina långvariga vanor att prata i direktsändning, har sina manus. Jag glömmer nästan bort att åka när jag fastnar i skrivandet. Sitter och finslipar talet på spårvagnen. Missar att kliva av vid rätt hållplats.
Träffar min svärdotter och hennes mamma på mässan. De finns som stöd idag när jag ska prata från den lilla scenen. Skönt. Och hurra, hurra, jag säljer tre böcker precis då. I alla fall bättre än en eller två!
Jag funderar på att lägga ut det jag sa sen på Bella-sidan.
Sedan vimlar jag runt i mängden med böcker och människor igen. Det är verkligen fullsmockat idag. Jag känner igen en del kända ansikten. De kommer in på bilder sen i en kändiskavalkad. Alla tog jag inte kort på, men en del.
Jag köpte lite böcker med, bl a den om Hoola bandoola, en bok om islam, en bok med dikter av Hafez. Tröjan jag såg igår och ville ha, var slut idag i min storlek, den får jag söka på annat sätt. Det är dyrt att gå på mässan. Maten är dyr, drickan är dyr, köerna långa. Nöjen kostar.
Jag åker därifrån nöjd och trött. Missar återigen att kliva av på Marklandsgatan. Står i tystnaden på Axel Dahlströms torg ett tag och vilar öronen innan jag åker tillbaka en hållplats. Hem till Klippan och en skön testund innan jag kör hemåt, med middagspaus i Borås.
Jag håller på att somna i bilen framåt midnatt, och tar mig en sovpaus på ett par timmar. Sen går det bra att köra sista biten hem. Kommer fram kvart över två på natten.
Det var mitt bokmässeäventyr. Jag har sett massor. Och jag vet nu jag kan prata om mig själv, för okända människor. Fast helst inte. Det är både roligt och hemskt. Inte hemskt roligt.
Roligt var att sitta och lyssna på andra som vågade prata avslappnat. Och att möta andra människor och prata med dem. Kända och okända. Det var roligast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.