september…

Ny månad återigen. Augusti kändes lång nog. Hoppas att september kommer att flyga snabbt förbi. Den börjar i sensommar och kan sluta med sommarvärme om vi har tur.
”Minns i november den ljuva september, den tid då äpplet faller moget.
Grå är november men ljus är september för den som bara väntar troget.”
Ja, så kan det vara som den svenska texten av Gösta Rybrant skrev. Jag ser från min balkong att solen går ner bakom några trädtoppar nu, inte bakom det stora huset mer åt norr. Det blir synbart mörkare nu. Morgonen kan vara kyligare och absolut fuktigare nu. Jag ska vänta troget i september, jag vill hålla kvar ljuset så länge det går. Och så längtar jag till den grå november, då slutar jag jobba ett tag. Då ska jag måla köksskåpen inuti grå! Så det kan stämma som sången säger!
Vi åker kanske norrut en sväng och Leif kommer hitta sin lägenhet nu i september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.