augusti…

Det är återigen en ny månad. Skördetid. Dags att plocka hallon, blåbär, vinbär, krusbär – om man vill. Om jag vill. Krusbär absolut. Sista skörden hemma i huset. Augusti. Månens månad. Jag ser kräftskivornas pappersmånar hängande, stora och lysande i min fantasi. Augusti sjunger om sommaren som går in i en ny tid, den avslutande fasen. Där vågorna kluckar mot stranden och säger: sommar´n är slut snart, slut, slut…
Augusti rymmer både stor utveckling och mognad, från sommar till höst, från början till slutet. Också vädret kan skifta, från varmaste sommardag till blåsigt och regnigt höstväder.
Augusti. Börja jobba igen efter sommarlovet. Där finns mycket känslor av det ena och det andra. Och frågorna kommer på natten: Kommer jag vara på min rätta plats? Kommer det att bli bra? Vad var det nu igen jag jobbade med? Rädslan inför framtiden är som störst i augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.