SASS

Ja ha, sommartorka både här och där… Men det tar bara en stund så kommer jag på vad att skriva om: SASS! (Intresseföreningen Svenskar Andra Sidan Sundet) Se det är en riktigt sjov hemsida om svenskar som bor eller vill bo eller har bott i Danmark. Anledningarna till att bli medlem i den föreningen skiftar. De lyckligaste är de som bor och ar betar där, i mitt tycke. Jag är rent och skärt avundsjuk på dem. Jag vill också!!!
På hemsidan finns många intressanta delar om hur lätt det är att missförstå varandra. Ordspråk på danska som blir helt märkliga direktöversatta. Vi känner ju till orden, men inte i danskarnas användning av dem. Vi tror bara att vi förstår, så blir det helt fel… Jag säger t ex ”mås” och tror det heter så på danska med, men det betyder röv! Ha ha! Och varför går deras alfabet …x y z ä ö å? Det får man veta där.Jag är medlem såklart och har suttit och skrattat framför datorn ofta. Gör det du med!
http://www.andrasidansundet.se/

Ett svar på ”SASS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.