Nya datorn.

Igår fick jag ändan ur vagnen och bestämde mig för att byta dator. Min gamla har gjort sitt med trasigt lock och bullrande fläkt. Idag skriver jag på min nya MacBook i aluminium, svindyr och annorlunda och jag hittar ingenting och får hjälp av min webmaster att lära mig installera program och tänka annorlunda än jag brukar.
Det kommer att ta tid att lägga in mina program, musik, bilder och andra filer och göra datorn till min. Jag övar tvåfingergrepp och att hitta på ett mindre tangentbord. Jag lär mig snabbkommandon. Övar att vänja mig vid att läsa texten som syns annorlunda än på min gamla pc.
Förändringar är ofta bra. Men är det alltid så? Jag önskar att det kunde ha blivit vid det gamla också. Nytt badrum ok, ny dator, tja, mest ok. Ingen kärlek, inte ok. Jag önskar det hade varit annorlunda. Önska går ju. Så finns verkligheten att vara i. Tja. Så här är det. Just nu.

6 svar på ”Nya datorn.

 1. Vilken fin dator – lycka till med den! Jag älskar ny teknik – slänger mig över sånt med stort hjärta och ivriga händer. En Mac är väldigt annorlunda än en pc. Hur stor hårddisk har du på den nya?

  Kul! =D

 2. Tack! Jag älskar inte ny teknik. Jag vill hålla fast i det gamla så länge det går.

 3. Välkommen in i Mac-familjen! Det är början till en ny kärlekshistoria. 😉
  Anita

 4. Ha ha ha, du och Mike verkar säga samma saker! Än har inga ljuva känslor uppstått. De kanske kommer sen då. Skriver fortfarande på min gamla Dell. Jag är långsam med att ta till mig ny teknik och ändra vanor. Håller på med annat istället för att slippa ta itu med det.

 5. Men Macen är ju så intuitiv. Användarvänlig. Vi är en riktig Mac-familj både Sara och Jonatan och jag. Vill aldrig byta tillbaka! Och så alla fina ipods… från de små söta shuffle till de eleganta stora. Jag har massor musik, böcker, podradio och bilder i min 30Gb-ipod, även om den har ett par år på nacken nu. Det ska till och med gå att titta på film i den, även om jag aldrig försökt. Det är definitivt kärlek, så mycket som man nu kan lägga det på prylar.
  Anita

 6. Jag dras inte direkt till ny teknik. Jag behöver tid på mig. Precis som med nya relationer. Låååååång tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.