Första söndagen.

ny datorDet är både första söndagen i mars och första söndagen i fastan. Det hinner bli fem såna söndagar i mars, från den första till den femte. Sedan blir det palmsöndag och påsk i april. Kyrkoåret rullar på, likaså veckorna och månaderna i almanackan. Min långa väntan är snart slut. Och antagligen annat med.
Allting har en början och ett slut. Min början blir både som en början och ett slut i samma stund. En dörr öppnas, en annan stängs.

Sportlovet, som för en vecka sedan låg framför mig, ligger nu bakom mig. Jag är nöjd med veckan i stort sett. Bra att jag hade saker att göra. Allt är inte klart. Nya datorn står bara på köksbordet och glänser än så länge. Det tar tid för mig att närma mig ny teknik. Jag minns hur lång tid det tog innan jag ville lära mig nya digitalkameran. Nå, nu finns datorn där, redo att lära känna den när jag är beredd. Inte än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.