maj…

Äntligen maj! Första maj! Maj maj måne, jag kan lura dig till Skåne. Vackra Maj. Maj är som en smekning i sitt namn, som en sång, och inte för inte finns När lillan kom till jorden, det var i maj…
I maj månad fanns det en vila förut, för både första maj, Kristi himmelfärd och pingsten kom där med sina längre helger. I år är det väl ett riktigt bottennapp ledighetsmässigt. Men tack för att det finns en långhelg där i år i alla fall.
Magnolian blommar med sina vita lysande blommor på bar kvist. Julrosen blommar med. Blåsippor och vitsippor blommar i kapp. Gullvivorna anas. Körsbärsträden knoppas. Huset visas nästa söndag. Kören ska spela in en cd med den så fina Eskilsmässan av Bo Egebjer, om två veckor. Musiken och texten sjunger i mig emellanåt: ”Som längtan i en hägers flykt, går all min bön till dig, o Gud.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.