Mitt första år som bloggare!

I morgon är det ett år sedan jag började blogga på min hemsida. Jag tyckte först att det var så konstigt att hela världen kunde läsa vad jag skrev, sedan vande jag mig och förstod också att de flesta faktiskt inte läser vad jag skriver. Det gäller att hålla sig på jorden och inte flyga iväg… Inte bli för kaxig. Men visst är jag det emellanåt, och jag är säkert en pest för en del som jag pratar med om min hemsida. Den är viktig för mig helt enkelt.
Orden, att finna orden och ämnen för en blogg har faktiskt inte varit så svårt. Oftast har det kommit av sig själv. Ibland kan jag fundera på något särskilt att skriva om senare, men det mesta kommer i en direkt skapande stund.
Idag är det ännu en dag med flödande sol. Leif har åkt skidor tills han blev alldeles mör. Det var hans första skidtur sedan han förra året krossade sin ledkula i axeln. Men det var visst låren som värkte mest nu.
Jag är inne och funderar, tittar på tv, diskar, lagar mat. Jag gör kycklingpaj nu till oss och grannarna som kommer hit efter sin shoppingtur. Hoppas det smakar bara. Jag gör sånt på känn. Lägger i det jag tycker kan passa. I morse bakade jag scones. Det är en särskild sak att laga med mjölkfatet och sedan duka med Blått band-porslinet.
Vi har tagit upp alla spelen hit till fritidshuset. I går spelade vi Alfapet. Jag ledde länge, men Leif vann på 3 x ordpoängarna helt rättvist. I dag vill jag spela Monopol. Jag har lite tråkigt antar jag.
Vi rensar och slänger saker nu för fullt annars hemma. Det är mycket som vi samlat på oss genom åren. Och allt jag har kvar från 1970-talet då… Kläder, brev, tidningar! Oj oj oj! Nu först kan jag slänga det OCH det känns bara bra! Fast ungarnas alla teckningar får vara kvar.
En svart och vit ögonblicksbild vill jag ge idag: En svart och vit katt klättrar upp i en stor (svart och vit) tjock björk för att jaga småfåglar där. En skata (svart och vit, behöver det sägas?) kommer rätt så snart och kraxar varnande åt katten, som hoppar ner och drar sin väg.
Ibland är världen bara svart och vit. Färgerna syns dåligt i snölandskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.