Tidigt hemma!

Vad skönt det är att komma hem tidigt från jobbet efter en dag som var så lång igår. Det är som en karamell att fundera på vad jag ska göra och hur jag använder dagen bäst och skönast. Nu blev det att sitta vid datorn, att svara på mejl, skriva brev och att emellanåt dricka te och läsa Tidningen Ångermanland, som fortfarande kommer hit, min egen sommarblaska.
Ensam är jag inte, som jag sällan är hemma. Båda barnen är här. Astrid ska jobba på kvällen och hon fick nyss besked om att hon fick jobb på ett bageri och konditori inne i stan. Vad roligt för henne! Kanske kan hon flytta hemifrån nu, när hon har en säker inkomst. Hon har chans till en tvåa i andrahand i Sköndal. Hon vill så gärna bo själv innan hon flyttar ihop med sin Erik. Klok flicka!
Micke är hemma och är sjuk. För en gångs skull är han dålig och orkar inte ens sitta vid datorn, som han annars gör mest. Han har också chans att flytta snart och dela lägenhet med en kompis, men har ingen säker och fast inkomst. Det är svåra tider för unga människor, svårt att få jobb, svårt att få bostad. Det var skillnad från när jag var sjutton och flyttade hemifrån, både jobb och bostad fanns från en dag till nästa.
Och nu är nu! Nu ska jag gå och packa lite inför helgens resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.