lördagspyssel och funderingar…

Jag målar dörrposten till duschrummet och lyssnar på dansk nätradio. De spelar gamla favoriter och det är en blandad kompott av engelsk, amerikansk, dansk, lite svensk musik. Det är bra språkträning för mig att lyssna på mellansnacket. Snart far jag till Skagen!
Ryggen är lite bättre men emellanåt skär det till. Jag fick ett råd av en vän att Leffe skulle trycka på en viss punkt i knävecken, som ömmar när man trycker där. Det blev faktiskt bättre av det. Jag tjöt som en gris, men den smärtan är bara att uthärda. Ja, kanske är det så med smärta. Uthärda den och du härdar dig? Kroppens smärta och hjärtats smärta – har de beröringspunkter? Jag bara undrar.
Nu åker vi till affären och köper nya lampor till duschrummet. Och sen till Öppet hus hos en femtioåring. Märkligt. Är vi verkligen så gamla?
Vad är livet? Vad vill jag? Hur vet jag att det är det jag vill? Mina ständiga frågor får ständigt nya svar. Livet är spännande! Och smärtsamt! Och föränderligt! Kan ge ett lugn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.