Arbetsveckan:

narciss
Så är det måndag igen och snart slut på den med. Det är min längsta arbetsdag och ändå känns den oftast kort ändå. Måndagar är långsnabba så att säga.

Tisdagar är kortare, men då gör jag också annat efter jobbet. Går till sjukgymnasten och ibland på föredrag.

Onsdagar. Rätt så bra dagar. Långa. Men ok.

Torsdagar. Jättebra. Kontorsdag på eftermiddagen. Hinner med annat viktigt då oftast.

Fredagar. Veckans jobbigaste dag i år. Hinner knappt andas. Men alla fredagar har ett slut. Oftast i soffan, vid 19-tiden.

6 svar på ”Arbetsveckan:

 1. Ditt veckoschema påminner om det jag hade när jag jobbade 167% – 100% som lärare och 67% som kantor. Måndagarna var långa – först konferens efter skolan och sen kyrkokören på kvällen. Förstår inte nu hur jag stod ut eller hann med allting. Fredagarna var ändå värst, för då hade jag barnkören efter skoldagens slut…Och har man barnkör måste man vara PIGG och GLAD! Sen brukade jag ha migrän på lördagen!

 2. Hej Musikanta.
  Jag känner inte riktigt igen mig i det du beskriver. Det skulle jag aldrig orka. Jag tror väl inte du har dragit ner helt på takten nu heller va.. Jag tror du älskar att jobba helt enkelt!

 3. God kveld!

  Eg ser du har stengt av kommentarfeltet i innlegget over. Er det nokon sà¦rskild grunn? Anna enn at det er såre og nà¦re emne du tar opp?

  ”Vilje” er ei interessant ovring (=fenomen). Trur du det finst ein slags balanse, mellom for mykje og for lite, mellom det som er sunt og det som er usunt? Ein _kan_ koma langt med vilje. Har du hà¸yrt om Olav H. Hauge? Han var ein norsk diktar (den beste norske diktaren gjennom tidene!). Då og då var han lagt inn på ulike psykiatriske institusjonar for depresjon og schizofreni og eg veit ikkje kva. Men likevel heldt han fast på det han kalla ”viljeglede”. At ein kan _vilja_ gjera seg glad, og at det verkar. Det er sunn vilje.

  No spora eg av.

  Men eg ser du leitar etter vilje. Vilje til å gjera saker som liksom ikkje går ”av seg sjà¸lv”. Til lykke med jakta!

  -kf

 4. Hej Kristin! Tack för dina ord. Jag svarar dig på mejlen snart.
  Kram
  Dana

 5. Min vecka låter ungefär som din och jag börjar allt mer fundera på om livet ska vara så. Nej! Det ska det inte.

  Så man borde testa något nytt, något galet, något man aldrig vågat innan. Så den dagen man dör kan våga säga ”Jag vågade i alla fall”

  Det ska bli mitt mål i livet, att våga! 🙂

  Eller så är det bara en tidig 40års kris som är i anstormning 😛 haha

 6. Hej Walentine!
  Jag trivs så himla bra på mitt jobb. Jag jobbar gärna där hela veckan! OCH gör annat med. Jag menade inte att klaga på mina arbetstider.
  Såklart du ska våga! Jag vågar trots min ålder. Man ska göra sånt man vill tycker jag. Eller ta ett steg i sänder åt det hållet i alla fall. Lycka till!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.