Sista sommarlovssöndagen.

Vaknar upp till sol, värme och fint morgonmejl. Sånt gör mig glad. Och nu sista hela dagen här, vad ska jag då göra? Njuta dagen, så gott jag kan. Duscha och klä mig fint. Baka scones! Klippa gräset. Plocka bär. Låtsas som om sommaren precis har börjat? Njaä. Inget bra att låtsas. Bättre att se verkligheten som den är: sista hela dagen här, för den här sommaren…
Jag kan se tillbaka på en väldigt bra sommar på många sätt. Och tänk att jag var i Danmark i tre hela veckor! Härligt! Danmark är så viktigt för mig.
Vissa saker kunde varit annorlunda (bättre? sämre?) och livet är som det är – vi människor, (du och jag, sötnos) är som vi är.
Dagarna går och går och tiden som går kommer aldrig mer igen. Ibland går det att ångra sig och göra om. Ibland går det inte alls. Visst väntar, längtar, saknar, ångrar jag fortfarande. Visst. Också bra dagar som den här.
Framtiden vet jag inte mycket om, jag har planer, och vad det blir av dem, står skrivet i stjärnorna än så länge.
Jag har mycket som jag är tacksam för idag. Det har tagit tid och energi att komma hit, till att både kunna skriva att jag kan känna en tacksamhet och mena det.

2 svar på ”Sista sommarlovssöndagen.

 1. Hei igjen!
  No er eg i Trondheim. Siste sommarlovdagen for meg à²g.

  Bà¦rplukking er fint. Kva slags bà¦r skal du plukka? På torsdag var eg ute i skogen og fann mykje blåbà¦r. Men akta deg for maur! Eg sat på huk for lenge og fekk maur i buksa mi og dei beit!

  Eg brukar altfor mykje tid på å tenkja at tida går og at ho aldri kjem att. Eg glà¸ymer liksom å fylla tida som er HER, glà¸ymer at livet hender NO.

  Kva skal ein gjera med det?
  Spela gitar. Ja, det trur eg!

  – Kristin

 2. Hej Kristin! Du är så fin!!! Är det i Trondheim du pluggar?
  Jag plockade hallon, svarta vinbär, röda vinbär och krusbär. Nu står hallonpajen i ugnen. Nu är nu och strax ska de ätas. Inte sparas! Blåbär är det dåligt med i år, för torrt här.
  Myror är ett jävla helvete!!! Både innanför kläderna och i mitt hus! Nu tar jag i, och det har jag anledning till. I vinter ska jag ta död på flera myrbon hoppas jag. Bort ska dem!
  Tankar har sin tid med. De är viktiga också. Den som inte tänker är/blir ytlig, tror jag. Inte du och inte jag. Vi är djupa och blir jääääättekloooka, sen. Att plocka bär är väldigt njutningsfullt, när jag väl har kommit igång. Meditativt.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.