Lördagskväll med danmarkshistorier.

Min nye vän från Jylland undrar vad jag ska göra idag, ikväll. Jag vet inte just då. Sedan vet jag. Jag lyssnar på Danmark kort, små korta dagliga historier om danska företeelser och människor på olika sätt, som DR P1 sänder ut och som man kan få till sin dator via podcastern. Nu får jag tips om en bok av Carit Etlar: Gjà¸ngehà¸vdingen. Och han har skrivit en bok om när Gustav Vasa satt fången på Kalภslot. Och där har jag ju varit! Bäst att lyssna medan jag är vaken, annars kommer jag inte framåt bland avsnitten.
Jag har också massor av avsnitt av Sproghjà¸rnet att lyssna på. Jag kommer aldrig ifatt där. I min städiver, at rydde op, i mitt behov att ta bort en massa gammalt, tar jag bort en massa olyssnade avsnitt där. Inget går säkert nu, när jag är på sånt här bort-med-allt-gammalt-humör. Jag vill liksom komma ikapp, inte behöva äta upp det gamla brödet först, innan jag äter det färska och goda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.