Två dagar.

Jag och kisse har våra morgonrutiner. Han väcker mig vid 5-6-7-tiden. Jag släpper ut honom. Jag går och lägger mig igen. Ibland somnar jag om. Ibland surfar jag runt.
Idag är det mulet och lite blött ute. Inget väder att städa bilen inuti på. Inget gräsklipparväder heller. Har jag hemreseångest? Jo. Jag ska hem på måndag. Börjar jobba på tisdag.
Vad behöver jag göra innan dess? Städa bilen. Klippa gräset.

Dagens fråga: Hur får jag en dansk IP-adress? Ska jag köpa en bärbar dator i Danmark då? Om jag hade en dansk IP-adress, då skulle jag kunna se dansk tv över nätet, var jag än är. Och sånt är ju viktigt!

Så ska jag titta klart på mina inspelade tv-program, det handlar om tre bröder och deras skapande. Det är Johan Cullberg med sin bok: ”Mitt psykiatriska liv” om sin uppväxt och sin ena bror, som fick schizofreni. Staffan Cullberg och hans bok: ”Färgen och hela härligheten” och Erland Cullberg, konstnären som fick schizofreni och som hade en utställning i våras.
Och så tittar jag på ”En fri kvinnas bekännelser” som går just nu i sex avsnitt. Filmaren själv är kär i två män, varav den ene är gift, och hon söker svar på sina dilemman, från sina vänner, kvinnor i hela världen. Mycket bra.

Jag får en bild i huvudet av mig själv. Vad är det för ett tomrum jag får syn på? Kanske skulle jag måla den bilden. Jag tänker på frånvaron av djup närhet. Jag saknar närheten, som i rumidikten:
Jag är närmare dig än din halspulsåder.

4 svar på ”Två dagar.

  1. Vad är det för ytterligare dansk tv du kan se om du har dansk IP-adress?

    Nysgerrigper….;-P

  2. HA ha! TV2. Det kallas för tv1 och tv2 live på internet. Men då måste man tydligen ha ett danskt bredband. Då får man en dansk IP-adress, sa min son. Jag trodde det var datorn det hängde på.
    Här på landet har jag ingen dansk tv alls. Fast visst, enstaka program och nyheterna finns ju över nätet med. Det är ju fortfarande fantastiskt fint. Hemma har jag comhem med DR1.

  3. Dav Kire!
    Tak for link. Jeg kan stadigvaek ikke se DR1 og DR2. Men der er jo DK4 og tv2. Og andet. Meget fint! Mà¸llehave mà¸der Thomas Winding i aften kl 21.03. Tak igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.