Packar upp.

Hemma efter en långkörning från Fredriksværk, med rast för lunch, toabesök, glasspaus, tankning. Jag behöver mer pauser numera när jag kör.
Min underbara käraste syster var hemma hos mig när jag kom hem. Skönt att ha henne att prata med och inte bara komma hem till ingenting, jo katten förstås, men han är inget bra att prata med.
Nu packar jag upp och gläds åt mina inköp. Oj, vad jag har handlat! På tre veckor blir det en del…
Sen är det saker som måste fixas med. Datorn har gått sönder idag i ena fästet på locket. Hur ska det ordnas? Finns det dellreparationsverkstäder till sånt? Måste lämnas in. Inte kul. Det blir säkert dyrt. Kanske måste hela skärmen bytas. Behöver en ny skärm till stationära datorn hemma för att ha en back-up. Den kraschade ju för ett par år sedan och jag har inte fixat det än. Annat har varit viktigare.
Bilen startar inte ibland. Startmotorn måste bytas. Kostar pengar. Den började krångla igen när jag skulle köra hem idag. Den ville kanske också stanna kvar i Dk, precis som jag. Ha ha… bilar som kan känna… Och så gråter jag som vanligt när jag åker över sundet.
Digitalkameran sjunger på sista visan. Likaså min mobil.
Plötsligt är det en massa tekniska saker som är dåliga. Inte bra. Vad är viktigast? Det får jag fundera på. Pengar, pengar, pengar…
Men nu är det de små sakerna jag gläds åt istället: danska bolcher, wienerbröd från bageriet, inköpta i morse, saker till barnen i skolan, tvålar, schampoo, en flagga, en sten, en snäcka, två kuddar, örngott, kökshanddukar, ny musik och allt möjligt.
Ena ankeln är svullen. Vad har hänt med den? Har ingen aning. För mycket dans på avslutningsfesten kanske. Vi hade kul där på dansgolvet. Ingen fåfänga där inte. Bara dansa på och våga göra det man vill och bjuda på sig själv.
Tvätthögarna växer. Lika bra att börja tvätta på en gång.

Bageri i Helsingör Danska wienerbröd

4 svar på ”Packar upp.

 1. Hei!

  Eg forstår at katten ikkje er den beste å tala med. Ein kann vel få ein eller annan reaksjon til svar, når ein pratar til dyr, men det er sjà¸lvsagt ikkje det same som å prata med eit menneske (men det kann vera greitt å sjekka – tenkj um katten feks. pratar DANSK!) 🙂

  Eg hev ein hund. Han er svart og heiter Kaizer (Kaizers Orchestra er eit norskt rockeband). Kaizer er ikkje so veldigt smart, og når vi pratar til honom so sit han med hovudet på skrå og prà¸ver openbert å tolka det vi seier, men vi ser tydelegt at han ikkje forstår eit plukk. Han er dum som eit brà¸d, stakkar. Men eg hev lese at ein skal prata med hunden likevel, for det har visst dyr godt av. So han og eg hev lange einvegssamtalar. Eg pratar, han berre sit og ser på meg. Han er god til å halda på hemmelege saker som eg seier til’n! Ja.

  Men altso, som oftast er det fint å få svar frå den ein talar med. So eg er glad syster di var heime. Eg kom til barndomshuset, og alle var heime.

  No skal eg ut i furuskogen.
  Og det ser godt ut med wienerbrà¸d.

 2. Hej kära Kristin!
  Ha ha ha!!! En katt som skulle tala danska. Precis en sån skulle jag ha! Jag ska öva lite med kisse här. Visst pratar jag med katten med. Fint att höra om din hund. Hils ham fra mig! Jag antar att din familj har sett efter honom åt dig. Då blev han väl glad att du kommit hem igen!
  Jag har sovit ut ordentligt idag. Nu är det dags att packa upp resten. Du kan gärna skriva till mig på mejlen om du vill skriva mer privat till mig. Det här kan ju läsas av alla… Sen ska jag börja packa till nästa resa, upp till Norrland igen. Wienerbröden ska ju helst ätas färska, men tre är kvar till idag. Lyx!
  Fint att höra att du kom hem ordentligt till din familj. Hoppas du och din syster får bra dagar tillsammans!
  Vi hörs!
  Kram

 3. Eg helsar att (=tillbaka), frå hunden. Og ja, han vart glad! Men han er alltid glad. Eg trur ikkje han veit korleis han skal vera arg. 🙂

  Tja-ja, du kanskje får ein e-post. Ikkje at eg hev noko serskilt på hjarta, men eit so godt tilbod tek eg gjerne imot. Ja. Du får post. Men eg veit ikkje når.

  God reise upp til Norrland. Får håpa bilen held seg frisk heile vegen. 🙂

  Kram!

 4. Hej! Jag börjar faktiskt klara av att läsa bättre nu, det är väl nynorska du skriver på va, orolig nu att jag tar feil igen.
  Min katt är inte alltid glad, han är ju ingen hund! Han var sur på mig när jag kom hem igår. Först när min syster hade åkt hem, kom han fram till mig och ville gossa lite. Han kan ju vara arg med och hoppa på mig ibland, han ser mig som en lekkamrat ibland tror jag visst.
  Det här med ilska och att vara arg är ett kapitel för sig. Det pratar jag gärna mer om på mejlen.
  Jag hoppas också att bilen håller. Inte kul att få motorproblem ute på vägen med kisse i bilen. Inte annars heller.
  Tack rara Kristin, för dina kommentarer. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.