Sortera och packa. Hm…

Dansk kudde Adjö farväl Dk

Här är min nya danska stora kudde med örngott till. Och så adjö, farväl till Danmark. Jag gråter alltid när jag ska åka över gränsen till Sverige! Det är ingen tröst att jag kanske kommer tillbaka. Jag vill helst stanna kvar där alltid.
Jag börjar sortera mina danska minnessaker nu. Oj, vad jag har handlat! De får inte plats på samma bild på långa vägar. Och så kom en kursvän hit och hämtade några saker. Med henne kan jag vara precis lika galen i Danmark som hon är. Skönt att få vara sig själv! Jag kunde bjuda på dansk ekologisk jordgubbskräm med dansk skummetmælk, danskt pålägg och maltvafler från Urtekram. Det var kul!
Nu är det snart middag med Mike och hans flickvän, mitt i röran. Jag ska också packa blommor och det viktigaste att ha med till Norrland imorgon. Kisse. Trasiga datorn. Viktiga papper. Räkningar.
Det blir väldiga kontraster, ännu en gång ett fokusskifte. Men jag är ju också hemma på alla tre platserna, i huset i Norrland, i min lägenhet, och i Danmark.
Till sist en bild på mina tröjor inköpta på affärskedjan Tiger. Varför köpa en bara, när det finns fem att välja på för 20 kr styck? Den femte hade ingen betydelse för mig.
De här har.

Tröjor

4 svar på ”Sortera och packa. Hm…

 1. Hej Dana!

  Hoppas du att du hade en trevlig hemresa! ska du har semester nu i Norrland!
  Jag är i Tyskland, resa rund och hälsa pa alla 🙂
  Hoppas vi ses i STKH nan dag och dricker en kaffe!

  Kram pa dig! Charlotte

 2. Hej Charlotte!
  Hemresan var en transportsträcka mest för mig. Hoppas du hade en finare resa än så. Kanske har du gjort nya bekantskaper på tåget…
  Konstigt, först känner vi inte varandra alls. Sen lär vi känna varandra lite. Sen sprids vi för vinden igen…
  Jag vill jättegärna se dig igen i Sthlm och höra om dina äventyr! Hoppas du kommer in på den kursen som du ville med.

  Kramar dig tillbaka!

 3. …så fick jag bli omnämnd på din fina blogg…!! Med dig kan jag ju också få chans att vara mig själv. Det är nog inte många som förstår oss – skönt vi förstår varandra! Fast jag får en liten knut i magen när du ibland säger att du ska sluta med Danmark…… =/

  Lyssnar på ”tal til mig-skivan, och drömer mig tillbaks………………………..

 4. Kära ”Anca”! Det är härligt med ömsesidighet! Jag älskar den!
  Jag har lyssnat på Tv-2 på vägen ut från Sthlm. Annorlunda musik för mig. Men dansk! Jag får också ont av att släppa Danmark. Jag är inte bra på att släppa taget.
  Dröm, dröm, dröm! Och också vara i verkligheten. Svårt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.