Tredje sjukdagen.

Inget jobb och ingen danska idag. Inte lika smärtsamt sjuk och gnällig idag hoppas jag. Men jag får snällt stanna i sängen och soffan. Orkar inte mycket. Som tur är ringer det ibland i telefonen från jobbet, det piggar upp och jag får annat att tänka på.
Resten av veckan långledig från skolan. Jag hade tack och lov inte gjort upp några resplaner. Då slipper jag gråta för inställda resor i alla fall. Jag kan ägna mig åt att läsa danska, jag har två uppgifter att göra. Jag ska översätta H C Andersens ”Hjertesorg”. Det kan väl passa mig tänkte jag. Och så ska jag skriva något om språkliga förändringar i danskan. Det blir en utmaning. Jag har en idé om hur jag ska göra. Så gäller det att idén håller. Och så har jag fått en rumidikt på engelska. Jag läser den och förundras över orden, tanken, rytmen. Jag ska ha den nära mig ett tag och se vad dikten gör med mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.