Skriva om vänskap.

Jag tänkte skriva ett stycke om vänskap till hembygdstidningen och det tar bara emot. Inte alls som andra gånger. Om vänskaper som tar slut hör väl då också till ämnet. Det är jag verkligen inte bra på. Går det att ta upp en vänskapsrelation igen efter ett sammanbrott eller är det ohjälpligt avslutat? Igår kom en gammal fd vän hit och det satte igång mina tankar igen. Och när blir man en före detta vän? När vi inte har setts på länge? Nej. När det inte känns bra? Ja. Det kan kännas som en skilsmässa. Eller som en lättnad. Är det jag som lämnar? Vännen? Eller är det båda som faktiskt har ett missnöje med relationen? Ja, det är frågan. Svaren ges inte alltid, i alla fall inte om man bara slutar ta kontakt.
Det blir spännande att se vad jag kommer skriva, också för mig själv… hahaha…

beskrivning

Så här ritade mitt barnbarn för flera år sedan. Och det är ju som en barnens lek att hitta på och rita helt fritt. Så tänker jag på Rumi som skrev om barnens lek. Ibland är kanske ett bråk med en vän, som en barnens lek, med konflikter i sandlådan. Jag vet inte jag….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.