Oro på jobbet sprider sig hem!

Har sovit oroligt. Ska på utvecklingssamtal med chefen idag. Risken finns att min tjänst utökas och jag får då 25 % mer arbetsbelastning. Hur ska jag orka med det? Jag har arbetat förut med sån svängdörrspedagogik och jag blir varken kreativ eller hinner jobba på djupet då, med allt det som jag har att göra. Dessutom har jag till sist tappat greppet över min arbetssituation och blivit utarbetat och sjuk. Såklart jag blir orolig. Och så är lönen kopplad till prestation, ju fler elever desto högre lön, säger chefen. Ju fler elever desto sämre pedagog, säger jag.
Än så länge är inget bestämt. Men jag kommer inte få någon högre lön på många, många år. Jag är inte någon lönsam lärare. Det vill jag inte heller vara. Jag har andra mål som lärare, än att jobba med mängd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.