Andra semesterdagen!

Idag har sommaren kommit i repris. Syrenerna blommar, löjtnantshjärtat och liljekonvaljerna likaså. Jag har plockat en konvaljbukett som står bredvid mig här på bordet.
Jag har möblerat om i köket och flyttat ut en stor byrå med kökssaker till vardagsrummet och flyttat porslinshyllan till byråns ställe i köket. Alla målarburkar har åkt ut i hallen nu för sommarförvaringen.
Leif har klippt gräset och jag har filmat honom. Trädgården har förvandlats från äng till, tja vad kan rätta ordet vara? Halvträdgård kanske.
Vad har hänt eftersom det är sådan aktivitet? Jo, vi är i Norrland.
Ljuset är starkt. Luften klar och kall. Vinet är gott och jag gör bara vad jag vill. Och Leif gör också vad jag vill, dvs flyttar runt saker, bär element, bär upp innerfönstren till skrubben, flyttar ut utemöbler och hämtar vinet. Jo, han ser på fotboll med. Tur att vi har två tv-apparater. Jag känner en viss stress så här första dagen på landet: Jag måste hinna ha sommarlov.
Hoppas att stressen släpper snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.