Ingen glad dag idag.

Idag är jag inte glad. Jag känner mig olustig. Har ont i magen. Ont i halsen. Så är det ibland. Och jag måste inte vara glad jämt. Jag går inte omkring och låtsas vara glad heller. Kanske är jag trasig vissa dagar, precis som mitt glas från Skagen. Det gick sönder igår, när jag diskade efter lördagsmiddagen. Glaset bara gled ur handen och smällde mot diskhonskanten och gick i bitar. Jag sa ingenting först. Reaktionen kom senare. Sån är jag fortfarande ibland, sen i reaktionen. Nå, det tog några minuter nu då, att bli ledsen och arg och besviken…
Mitt kära skagenglas! Trasigt! Det enda jag hade. Nu är jag bara tvungen att åka tillbaka dit och köpa ett nytt. Fast det är ju något att se fram emot i alla fall.
Glas går sönder. Så är det ju. Och är jag inte beredd på det ska jag inte använda dem heller. Känslor går upp och ner med. Och det är något att vara glad för. Efter oglada dagar kommer något annat. Jag vet ju det. Och så blir jag väl bättre i halsen med. Och sen får jag väl lust igen och vill skratta med i skämten på jobbet igen. Men inte idag.

Glaset från Skagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.