Att göra rätt saker:

Jag får den här känslan av att jag inte gör rätt saker, varken hemma eller på jobbet. Jag har uppgifter som jag inte gör klart. Varje dag går jag hem och tänker att ”det fanns visst inte tid idag heller till det här. Jag får göra det i morgon.” Och så går nästa dag och inget händer. Jag har fullt upp av annat. Jag har inte heller skrivit upp på en lista det som måste göras. Det är nog det som är felet. Jag saknar överblick och har inte tagit mig tid till att fixa med allt. Och så glömmer jag bort mina uppgifter. Eller dubbelbokar mig.
Jag har nog aldrig varit så här slarvig förut. Det är dags att vända skutan nu och ordna tid att göra allt. Och skriva en lista och följa den. Jag kan inte ta på mig uppgifter och tro att jag ska klara allt på en kafferast. Det är nog det som är felet. Jag är som en glömsk eller förträngande tidsoptimist.
Hemma spelar det ingen större roll om jag inte gör det jag tänkt, det drabbar bara mig. På jobbet däremot tror ju andra på mig, och har jag tagit på mig något, så ska det också göras. Ansvar och tillit passar dåligt ihop med slarv och glömska. Just nu litar jag inte riktigt på mig själv.
Nu börjar också en ny serie av danskaföreläsningar om litteratur. Jag vill verkligen inte komma fel direkt med den. Systematik och överblick blir mina nya ledord! Och inte fixa med nya saker förrän de gamla är klara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.