Grön grann gran.

Granen står så grön och grann i stugan och den doftar skog. Glittret hänger ner och kulorna blänker i ljusskenet. Några julklappar ligger under, till barnbarnen. Ännu inget från mig, jag ska ordna det idag. Ett paket är till mig.
Jag har tittat på Selmas julkalender och tycker den är så spännande. Hur ska den väl sluta? Sista delen i morgon. Jag ser gärna mer av den en annan gång, för där kan man lära vad som är viktigt med julen. Att vara med de som är viktiga och att önska sig, inte saker, men en annan rikedom, som en puss på kinden av den man tycker om, och närhet och kärlek.
Ja, jag vet vad jag önskar mig, men det är en hemlighet. Önskningar ska inte avslöjas.
De ska bara vara.

Dan före dopparedan. Jag har ännu inte ordnat allt. Jag har knappt börjat. Gran och pepparkaksdeg.
Fortfarande ligger drivor av födelsedagskalaset kvar i högar och i påsar. Jag ordnar bara det jag förmår på en enda ledig dag. Mer kan jag inte klara. Behöver också tid att vila och njuta stunden.
Dock, utan en insats av arbete först, ingen vila sen. Bäst att börja göra något. Bättre än att göra inget. Fast jag är nog bättre på att tänka än att göra.

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.