Rumi – kärlekens poet!

Äntligen är min sida med rumidikter klar att visas upp för världen!
Gå till listen uppe och klicka dig direkt dit om du inte ser länken här.
Det är 800 år sedan Rumi föddes. Han levde största delen av sitt liv i Konya, i nuvarande Turkiet. Han var sufimästare, mystiker och poet. Han byggde broar mellan öst och väst, mellan olika religioner och folk.
Jag ser många likheter mellan hans sätt att uppleva och vara i världen på och det gestaltterapeutiska sättet. Och kärleksdikterna han skrev, om sin älskade lärare och vän Shams, kan säkert många känna igen sig i. Jag gör det i alla fall.

29-30 september blir det en rumifestival i Stockholm, på Södra Teatern.

6 svar på ”Rumi – kärlekens poet!

 1. Hejsan Dana.

  Äntligen har jag hittat din blogg igen……
  Vilken underbar sång du gjort, den går rakt in i hjärtat.
  Nu kommer jag att läsa dig igen. Har lagt in dig på favoriter.

 2. Hej Ilselil!
  Jag visste inte att jag var borttappad… Vilken tur att du hittade mig igen då! Tack för sångberömmet! Jag tycker också mycket om den. Den är så sann för mig. Kul att höra ifrån dig!

 3. Tack för de fina dikterna.

  Det var en fantastisk Rumifestival på Södra Teatern i helgen. De som anordnade och föreläste har en hemsida, http://www.rumi.se Där finns fler fina Rumi-dikter på svenska. Några av de som föreläste på Kägelbanan, som Bo Utas som gav en introduktion till den arabiska och persiska litteraturen och Rumis liv, Ashk Dahlen som berättade om kvinnor kring Rumi och Simon Sorgenfrei och gav en fantastisk föreläsning om Rumis läror, har översatt.

 4. Fint att du tyckte om dikterna! Ja visst var det en fantastisk festival! Jag var där jag med. Det var bara dansande dervisher jag saknade…
  Jag lade aldrig in rumi.se på länksidan, för de hade inte uppdaterat den, sedan glömde jag bort det. Jag ska göra det. Tack för påminnelsen!

 5. Min Kara van, Du har inte namnt att Rumi var persisk och han har alrivit aina dikter pa persiaka. Var vanlig och slriv ratt information har!

 6. Hej Sanna! Det har du rätt i att han är persisk och har skrivit sina dikter på persiska. Många andra har skrivit mycket mer om Rumi än vad jag har. Tack för din information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.