Det ena ger det andra…

Oj, jag har glömt att äta frukost idag. Jag fastnar i annat. Och tömmer en godisskål framför tv:n. Godiset mättade väl magen bra då. Jag gör danskaläxor. Och skriver brev. Och städar i linneskåpet. Det betyder att jag inte har något liv! Eller så gör jag saker när jag liksom bara går förbi. Jag är helt splittrad egentligen mellan allt som jag har att göra. Mitt liv är som dominobrickor som faller. Låt se…
Först jobbar jag med danskan direkt när jag vaknar. Jag tittar igenom mina läxor och börjar skriva. Jag går upp och ser på tv. Där står godis. Jag äter upp det. På vägen till köket för att hämta frukost, tar jag med handdukarna från torkstrecket. Ska lägga in dem i skåpet och ser hur stökigt det är. Tänder lampan i hallen. Lampan går sönder. Hämtar stegen i pysselrummet. Tar ner lampan. Sköljer av den. Ser all disk på diskbänken och häller upp diskvatten. Sätter i glödlampan och städar i skåpet. Behöver vila sen. Lägger mig i sängen. Svarar på mejl. Börjar skriva till bloggen. Minns att jag skämtsamt sagt på jobbet att den som har ordning i linneskåpet har inget liv. Och här sitter jag nu och ska gå vidare med dagen och alla sysslorna som liksom faller i händerna på mig där jag går fram. Ja ja, det gör inget om jag är osystematisk i mitt liv. Nu ser jag det tydligare bara. Händerna vill vara i arbete. Rörliga. Med vad spelar mindre roll. Bara jag gör bra saker med. Nu ska jag se på min ordning i linneskåpet! Å, så fint det är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.