Multiplikationstrappan.

beskrivning

På facebook såg jag en genial idé. Multiplikationsbilder i en trappa. Jag startade projektet på min skola, att fixa multiplikationstabellerna i trappan. Fast jag ändrade på färgordningen. Färgcirkeln appelerar mer till mitt sinne för process.
Så här blev den.
Barnen har haft roligt under tiden jag fixade den, det tog en dryg månad, nästan två. De har gissat nästa färg, slagit vad och varit nyfikna. Nu kan någon säga: ”Jag kan femman, nu ska jag ta fyran.”
Varje dag är det någon som säger något om siffrorna.
Ska jag göra om det här igen, skulle jag göra siffrorna i skolstil. Inget annat typsnitt gör siffrorna på skolsättet. Och det var en miss att jag inte gjorde det. Finns inte på min Mac i skolan. Finns inte för Macdatorer, än. Bara på app.
Och jag ska göra om de gula raderna, jag gjorde rutorna för stora där.
Annars är jag nöjd, särskilt som det är en så enkel idé. De är bäst. Synd att jag inte kom på den själv. Men jag är en bra härmare. Nu kommer säkert fler att göra den. Och alla barnen lär sig lätt som en plätt att rabbla tabellerna, eller hur!

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.