Första skoldagen!

Jag vaknade innan klockan ringde. Den här stunden mellan sovande omedvetenhet och vakenhet, vad märklig den är. Jag hörde ett sus först idag, från datorn. Den stod på, för jag somnade till sista ”Sommar” i natt. Och så är det ju, slut på sommaren.
Idag är det höst. Hösttermin. Barnen blir elever och kommer till skolan. Jag har ett litet pirr i magen. Inte så stort. Lagom hanterbart. Det kommer gå bra. Det vet jag ju. Något blir det av dagen. Och sedan kommer jag hem igen.
Min första skoldag fick jag en stor pappersstrut, fylld med godis och frukt. Det var min moster som gav mig den. Och jag gick ut på gården och bjöd andra barn på det som fanns där. Den var dekorerad med bokmärken med. Jag har kvar ett bokmärke från den. Det var en riktigt fin present.
Nej, nu är det dags att sticka iväg. Ha ordning på mina saker. Gitarr, skylt, lek, boll, sånger och plastdjur. Komma ihåg namnen på barnen. Och lite till kanske då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.