Besiktning.

Igår var det besiktning av utförda jobb i stambytet och extra beställningar. Det var verkligen inte kul.
Skönt att jag fick bekräftelse på fel som var gjorda. Hemskt att få ta irritationen och otrevligheter från byggchefer. Jag är ju faktiskt kund hos dem och de är ansvariga, hur knasigt de än tycker att det är. Den ena jämförde mig med en 80-årig gammal tant att då gjorde man annorlunda. Med mig som visste vad jag ville kunde man göra annorlunda. Nej, den jämförelsen haltar.
Felen finns där och ska åtgärdas. Men när och hur? Gör de bättre nästa gång? Kakla för fjärde gången i köket, blir det bättre då? Skyddar de mina ägodelar eller repas nästa diskbänk med och ska de måla med lack på den igen? Vilket slöseri med tid, pengar och resurser.
Och i badrummet ska handfatet flyttas 6 cm och komma på bättre plats utan att krocka med badkaret. Jag vill kunna stå rakt framför spegeln. Det kunde jag ju förut i mitt mindre badrum.
Jag förstår inte att de inte har haft koll. Chefen skyllde på att de hade 60-70 hushåll att hålla koll på. Mitt fel då, som tar upp tid för dem. ”Bara hos dig har det blivit fel”. Nä, det tror jag absolut inte på.
Jag kunde ha accepterat felen och betalat och gått vidare med livet. Men samtidigt startar mina morgnar numera med att säga fula saker och det är ingen bra väg att gå. Jag vill vara nöjd hellre och tänka nöjda tankar. Bra utförda arbeten = nöjda kunder. Inget annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.