Dramatik i det lilla.

Jag har vinterdäcken här i fritidshuset i Norrland. Lika bra att ha dem här istället för i källaren hemma, där de inte får plats. Och Kjelle här på OKQ8 är både gullig och ordentlig.
Nå… tid var beställd redan i måndags. Tiden satt till kl 13, utifall att det skulle ha varit nattfrost. Jag packade in däcken igår. Väl förberedd. Trodde jag.
När jag kört några kilometer, kom jag ihåg att min bil behöver särskilda däckbultar. Och var fanns den lådan då? Inte i bilen i alla fall.
Leta i källaren. Noll bultar. Letar i vardagsrummet. Hallen. Börjar om nere i källaren. Ringer och avbokar tiden. Ringer Citroàªnverkstad som är på lunch. Letar. Tänker gå upp och leta i sovrummet. Ja, desperat. I trappan ligger silikontub på en låda. En impuls gör att jag lyfter på den. Under den är lådan med bultarna. Ringer upp OK igen. Det är ok att komma om jag snabbar mig. Nästa kund har tid 13.30.
Trots att jag kör utan stopp, är klockan 13.20 när jag kommer fram. Kjelle öppnar porten och vinkar in mig. Den som var efter mig, hade kommit tidigare. Tack för det! Tack Kjelle! Tack och lov att jag slapp ta med däcken hem och sakna bultar till däckbyte där. Skönt att saker och ting ordnar sig så här lätt. Och sen lunch på fina biblioteket och handla nya påslakan med rosa rosor lagom till vintern.
Nu skönt att vara hemma igen. Sommardäcken ligger i källaren. Bultarna ovanpå. Läskigt blodiga ungar har varit här och krävt godis. Tur jag hade köpt lite piratpengar. Elden i kaminen tar sig. Allt är bra. Igen.

beskrivning

beskrivning

2 svar på ”Dramatik i det lilla.

  1. Hej Väntar inte vinter ännu så vinterdäcken får ligga i garaget ett tag till men i går var det is i fågelbadet. Här är också allt det inköpta monstergodiset slut och områdets barn har antagligen magont i dag. Hjälp vad med godis dom hade i sina påsar.

  2. Det brukar ju inte vara så milt i norr, som det är nu, helt åt skogen för varmt! Rätt som det är kommer kylan. Stackars barn som måste ut och tigga godis tillsammans med sina föräldrar. Och så klä ut sig så läskigt. Buuuuhuuuu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.