Tyresta nationalpark.

beskrivning

Hösten är här med både regniga och soliga dagar. Ännu ganska varmt. Jag går ut i tyrestaskogen och plockar svamp. Förra veckan hittade jag svart trumpetsvamp där. Idag hittade jag inte tillbaka dit. Jag får leta vidare en annan dag.

beskrivning

Träden får växa tills de faller här i urskogen. Och sen ligga som de ligger.

beskrivning

Det fanns många vita små svampar i skogen. Och mitt ibland dem lyser guldet – höstkantarellen.

beskrivning

Ingen svamputflykt utan att vila i en skogsglänta och dricka varm choklad. Mitt ute i skogen och långt från ära och redlighet. Trodde jag. Tio meter ifrån min soliga glänta gick fyra damer i rask takt och pratade för fullt. Jag tror inte de såg mig.

beskrivning

Ja, det här blev dagens fynd. Den ska torkas, men inte allt. Ikväll ska jag äta varma mackor med kantarellstuvning. Mums i lördagskvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.