Fasta. Inte festa.

På tv i vintras visades ett program om att fasta två dagar i veckan för bättre hälsa och viktnedgång. Det verkade som ett mirakel på många sätt, med så lite ansträngning för så mycket plus. Kan då 5:2 möjligen vara något för mig? Andra pratar om den nu och sjunger lovsånger. Fungerar för den och den och den och den….
Jag såg också programmet på tv om metoden och nu är det andra fastedagen första veckan. Första dagen i tisdags, jobbade jag hela dagen och kom hem trött och loj. Idag kom jag hem tidigt och ska klara eftermiddagen och kvällen utan fredagsbelöningar och god fredagsmat. Dricker te, äter lite frukt, ser på tv, skriver, tvättar, läser tidning. Helt klart en utmaning att göra det här en tidig fredag. Det är enklare när jag är på jobbet och har annat att fokusera på än mat.
För mig som gillar att göra listor av saker och ting i min vardag, har jag nu en härlig lista att skriva, med fastedagar och vikter och matvanor och allt vad jag kan tycka kan vara intressant att skriva upp. Går jag ner i vikt är det ett plus om det blir ett minus. Samtidigt så går det som det går. Jag tar en dag i sänder och testar. Mår jag bra, så är det bara att fortsätta.
Känner hungern komma närmare. Tur att det snart är lördag. Då äter jag igen. Och nästa fastedag blir på måndag.
God Helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.