Att vara beroende.

Idag har jag haft nästan som en ledig dag. Jag målade mellan 9-12 och sen har jag haft verkligen fri tid. Nästan så jag fick känna att jag hade tråkigt. Eller nej förresten, tid att fundera på vad jag hade lust till att göra snarare. Jag började spela lite och ta ut en basgång på synthen. Sen såg jag möjligheterna med rummet jag satt i och började möblera om, så jag kan städa lite där. Sedan tog jag mått. Jag har länge haft planer på att bygga en upphöjning av golvet framför ett fönster som sitter högt upp där. Det blir en plats till att dricka te och se soluppgången, himlen och bergen där borta.
Alltså, jag är mitt i ett stort byggprojekt, tar mig några timmar ledigt och så POFF kommer lusten att göra andra projekt. Jag ÄR galen, helt klart. Eller så längtar jag till mer överkomliga projekt som jag kan klara själv. Nu är jag helt beroende av andra för att kunna bo här i fritidshuset.
Möjligen börjar jag hitta tillbaka till mig själv. Jag känner igen en gammal skapandelust.
Förutom allt annat håller jag på att fundera på beroenden. Jag har säkert någon beroendepersonlighet, om det nu finns såna. Jag antar att det finns både bra saker och dåliga saker att vara beroende av. Beroende av andra på gott och ont. Slav under laster. Passion och beroende kanske är släkt med varandra. Var går gränsen mellan det ena och det andra? Jag vill vara passionerad ibland. Och jag är beroende.
Dr Phil säger att ett beteende kan börja av en orsak och fortsätter av en annan. Det tror jag på.
Nu håller jag upp med vissa saker och testar vad som händer.
Och så lyssnar jag på Anne Linnets cd Jeg og du. Då blir jag både lugn, ledsen och glad. Allt. Hennes sånger är som en smekning och tröst för mig. Ett beroende? En daglig dos Anne Linnet tror jag inte skadar i alla fall.

2 svar på ”Att vara beroende.

  1. Så lyssnar vi oss fulla av Anne Linnet!
    Hon har gett ut en ny cd nu i november 2008. Bara så att du vet det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.