Sportlov.

Jag har varit ledig hela veckan. Åkte till Göteborg och hälsade på släkt och vänner. Härligt att vara där utan att behöva passa tider och arbeta. Länge sen det hände där. Nu kunde jag vandra runt och lära mig hitta bättre i centrum, i Hagakvarteren och Majorna. Jag har gått och gått och gått! Även om jag var där mycket när jag var ung, så har en del förändrats. Och jag med. Jag var också ute på Blidö en sväng och åt köttbullar. Åkte en del båt med. Var på en stödkonsert för Arktis på Aftonstjärnan. Jättefint ställe. Fin musik. Lättsam stämning trots det allvarliga ämnet. Jag insåg att jag stöder Greenpeace helhjärtat. Heja, heja! Det är förskräckligt att så mycket is har försvunnit från Nordpolen.
När jag åkte hem med tåget såg jag att det skulle vara en rumikonsert på Musikaliska akademin. Jag bokade biljett och hann komma dit innan det började. Fyra devischer dansade och fem musiker spelade. Alla var från Konya, där Rumi levde och dog. Kanske åker jag dit en dag och tittar hur det ser ut där. Vem vet? Dessutom var det en som målade på kakel och en som skrev kalligrafi. Det skulle jag också vilja lära mig. Jag tycker ju om konstarten handstil. Öga-hand-koordinationen är viktig i allt konstnärligt skapande. Alternativt öga-fot.
Idag söndag blir det skridskoåkning i ishallen. Det får avsluta sportlovsveckan. Sätter in bilder sen. Nu ska jag sova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.