Grejor att greja med.

Hjäääälp! Jag drunknar i allt som behöver ordnas och göras och fixas och donas med! Det är som ett dominospel. En bänk ska bort. Den är trasig i ett benpar. Jag har en annan likadan bänk som ska vara kvar, med ful ovansida. Den ska bort, benparet bytas och den andra in. Ovanpå är en bokhylla full med saker som ska rensas. Ovanpå den plastlådor med grejor till bygge och sladdar. De ska vara kvar.
Jag har massor av teknska prylar som ska rensas ut och förvaras och lådor ska sparas. Var finns den platsen? Något måste bort. Något? Massor måste bort.
Tre lådor med porslin från sommarens kategoriseringsarbete ska plockas tillbaka och in i skåpen igen. Var finns den platsen nu? Borta!
Och leksaker från lekarbetet jag brukar ha i skolan är här hemma, till glädje för barnbarnen, för jag har inget lekarbete på jobbet just nu. Källarförrådet bågnar av skolsaker nu. Finns inte plats för en enda pryl till där.
Det ena är beroende av det andra. Herregud vad mycket pryar! Jag behöver inget mer alls. Bara nya mattor på flera ställen. Vad är det med mig egentligen?
Och säg, vad ska jag börja att ordna med?
Nästa år är det stambyte. Då ska jag packa ihop allt igen. Ska jag vänta tills dess? Neeeeeej! Då har jag redan drunknat i så fall. Flytta om och släng. Nu! Räcker det med en dag till det här? Antagligen inte, eftersom jag sitter här och skriver nu. Knas alltihop. Var är livet någonstans? Borta? Eller så sitter jag mitt i det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.