Midsommartårta.

beskrivning

I affären är tårtbottnarna slut. Jag orkar inte jaga runt, så jag bakar en rulltårtebotten. Tårtan räcker till fyra. Jag får äta för fyra. Den kommer hålla i morgon också. Två idag och två i morgon. Om jag inte får besök såklart. Då delar jag med mig av den.
Tårtan är fylld med krusbärmarmelad, nygjord och hemgjord av egna krusbär. Så ett lager mosade jordgubbar och vaniljkräm. Grädden är blandad med riven mandelmassa. Och överst riven choklad med några jordgubbar.
1/3 av jordgubbarna i lådan var bara att kasta. 15 kr bort i soppåsen. Men ok, hur ofta köper jag jordgubbar? En gång om året högst.
Så gjorde jag lökpaj, det var det enda jag längtade efter. Sillen får jag ta i morgon.
Inspirerad av bakningen, fortsatte jag att vara bagare. Medan solen gick ner bakom träden, bakade jag bröd av dinkelmjöl. När bakade jag bröd sist? (förutom scones) Gott var det.
Jag är mätt och trött, denna midsommarnatt. Vad hjälper det att det är ljusaste natten på hela sommaren? Jag vill sova. Nu. God natt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.