Som ett dominospel.

Snuvig – typiskt – går jag här hemma och städar. Solen skiner, men jag städar. Ur led är tiden.
Ugnen behövde få en skurning. Och sen såg jag smutsigt kakel ovanför diskbänken. Och varför inte skura runtom spisen och bakom. Och golvet, lika bra att ta en omgång där med. Så var jag igång. Det var enkelt att börja. Svårare att sluta. För medan jag höll på, var det lika bra att titta i skåpen och ta bort onödiga saker och leka Vad ska bort?-leken. Men de tre sista skåpen, de får vara till en annan gång, för till sist tog energin slut.
Nu har jag börjat packa sommarsaker. Bra att ha-saker. Behöver-saker. Så lite som möjligt-saker. Blommor, har för många i år. Böcker, väldigt få och tunna. Kanske en eller två. Mat-saker. Lite favoritkläder-saker.
Och under tiden nyser jag. Allergipiller, kan det vara något? Hellre allergisk än förkyld.
Dominobrickorna faller och jag blir klar med det ena och det andra. Några brickor har jag ingen kontroll över. Hoppas andra sätter igång med sina brickor nu. Hög tid att spela klart, så att något nytt kan börja. Till exempel att ligga på gräsmattan och titta på moln. Den leken kan gärna få börja nu.

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.