Murkna stubben med myror.

Jaha… så är det dags igen för myrbekämpning. För ett par år sedan såg jag hästmyrornas drottning fly fältet när jag började bearbeta stubben i hörnet vid vedförrådet. Jag skulle leta efter hästmyrornas huvudbo. Tyvärr blev jag så chockad av att se denna stora myra med vingar, så jag hann inte tänka på att fånga in den. Jag vet inte vart hon tog vägen sen.

beskrivning

Dags att ta nya tag för att få bort stubben. Nu har den multnat ännu mer, är seg och vattnig och med yxa, motorsåg och spade får jag undan fem säckar med gammal stubbe. Den är tung och stor och under marken är den helt mjuk.

beskrivning

Sist häller jag myrr i gropen. Jag är inte populär i myrvärlden. Här lever jag inte alls ekologiskt.

beskrivning

Jag har haft myror i huset i flera år. Och i år är det ännu osäkert om de är kvar. Det knarrar mer och mer under vardagsrumsgolvet. Jag skulle inte vara förvånad om hästmyrorna har ett bo där. Jag såg ju några hästmyror i vardagsrummet för några år sedan.
Men småmyrorna verkar vara borta. Får se hur det blir. En myrsommar? Nej tack! Men fortsätta att leta murkna stubbar och ta bort myrbon är viktigt. Hästmyror kan ha satellitbon 200 meter runt sitt huvudbo. Jag vill inte ha dem här runt mitt hus. Och de vill nog inte ha mig där heller.

2 svar på ”Murkna stubben med myror.

  1. Roligt att du varit på samma ställe som vi cyklat sååå vackert det var. Visste inte att du väver/har vävt. Jag har vävt massor – kanske tar upp det igen.

  2. Jo då, jag kan. Eller kunde. Har inga planer just nu på att ta upp det. Kanske när barnbarnen blir större. Då kunde vi väva tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.