Öppet arkiv.

Nu, när jag återigen är däckad av virus och förkylning och väntar på att bli bättre eller sämre, tittar jag på Svt och deras Öppet arkiv
Fantastiskt att de har släppt på en massa gamla tv-program. Rena nostalgitrippen. Igår såg jag Ärliga blå ögon. Kanske inte helt med full uppmärksamhet, eftersom jag är sjuk, men ändå.
Och idag, vad ska jag hitta på då att se? Ingen aning. Jag får botanisera lite.
Ont i halsen har jag så jag blir galen. Svårt att sova. Svårt att hosta. Svårt att svälja. Kanske utvecklar det sig till halsfluss. I så fall får jag medicin på fredag. Annars är det bara att härda ut och ta smärtstillande, hostmedicin och halstabletter.
Och längta efter att bli frisk och kry och hokus, pokus så försvinner alla krämpor och allt blir helt toppen. Alla omkring mig mår finemang och ingen dör. Min gestaltfirma växer och jobbet i skolan är toppen och jag vinner på Lotto och kan resa runt i världen och utforska den. Visst kunde det vara så!
Men just nu är det som det är. Sjukdomar och krämpor finns i min värld och runtom. En kär vän har gått vidare till evigheten. Jag har (nästan) halsfluss. Men jag har annat som är gott. Håll fast vid det! Ja, det gör jag. Och tittar på Öppet arkiv och njuter gamla tider.
Din stund på jorden av Vilhelm Moberg, känns förresten passande att se idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.