Måndag, måndag…

…jag känner det i magen… Något slags ångest är det. Oro inför dagen och veckan. Som tur är, är veckan kort med nationaldag mitt i. Jobba två dagar nu, jobba två dagar sen. Det får gå. Ha sista lektionerna under veckan. Göra klart allt som ska göras och avsluta. Börja packa. Det är så mycket som ska hända. Inte alls som ett stilla avtagande nedåtgående till att snart möta semestern. Tvärtom. Ett uppåtgående, stressfyllt, jagande för att hinna med allt som måste göras.
Det är sånt här som gör att jag har så svårt med skolan numera. Skolstart och skolavslutningar känns hysteriska numera. Jag andas ryckigt då. Saknar överblicken. Blir mer tunnelseende då och förmår bara hålla fokus på en sak i taget. Och det ökar min stress. Så vad kan jag göra?
Andas!
Gör en sak i taget och var uppmärksam i det då.
Inse att jag gör mitt jobb på mitt bästa sätt och det både räcker och duger.
Vila och ta raster. Ingen tjänar på att jag sliter ut mig.
Uppskatta och se fram mot de ljusa stunderna, de finns där med.
Hoppas att det blir bra, trots min oro. Nu är det tid att äta frukost!

2 svar på ”Måndag, måndag…

  1. Bra att du skrev sådär om att jobba klart för terminen. Jag packar också och kastar massor eftersom jag byter till en ny skola. Säjer hejdå till barn. Man får tänka att man gjort det som var möjligt med de förutsättningar som fanns.
    I morgon blir det en extra måndag (torsdag)eftersom Nationaldagen blev ledig idag.

  2. Jag har inte börjat packa än. Jag tycker om tvådagarsveckor. Mitt i avsluten planerar jag för det nya. Har bakat bullar idag till nya skolbarn som kommer och hälsar på oss på fredag. Det var riktigt goda bullar! Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.