Månvaknar. Månvakar.

En del tycker de sover sämre när det är fullmåne. Om fullmånen inträffar kl 10.30, som den gjorde igår, sover man då sämst natten före, som inte står i almanackan, eller den natten som är markerad i almanackan? Det är frågan. Och sover man sämre om man VET att det är fullmåne?

En vän på facebook efterlyser ord som beskriver att det är svårt att sova fullmånenätter. Jag föreslår månvakar. Och månvaknar. Månvaknar kommer inte fram när jag googlar. Det är alltså ogoogelbart. Än så länge. Men nu finns det. Jag har skrivit det. Kanske andra med. Inte vet jag. Inte vet Google. Google är i alla fall inte språkguden i världen.
Och ordet månvakar skrevs av bloggen Spring i benen, 11 november 2008 enligt Google. Nu är vi minst två som har skrivit det.
Fullmånevaken. Fullmånevaknar. Fullmånevakar. Så, nu har jag täckt in de orden med!
Jag sover i alla fall gott när det är månsken. Jag njuter. Och slipper vara ute på åkern och jobba i månskenet, som en del fick göra förr, för att göra dagen längre.

Jennys förslag är: ogooglingsbart. Det låter bra, eller hur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.