Längtan.

Hu, vad kallt det är ute! -7 grader ute trots att det är 11 mars. Den strålande solen lyser vackert på fönstren och känslan av vår infinner sig ändå. Dags att vårstäda! Putsa fönster, damma och städa bort vintern från balkongen. Nå, inte idag. Men snart. När det var nollgradigt och sol i torsdags, gick det faktiskt att vara ute på inglasade balkongen och dricka te i solskenet. Det kommer fler såna dagar tack och lov, det var bara den första dagen för året. Och en kruka med pärlhyacinter säger att det snart är vår. Lökarna jag satte i krukan i höstas har ännu inte börjar sticka upp. Kanske gjorde jag något fel? Får se vad som händer med det framöver. Längtar efter blommor och färg.
Och jag längtar efter att förnya mig med. Kläderna i garderoben speglar inte riktigt mitt inre jag just nu. Köpte en ny överdel förra veckan. Det var starten till förnyelsen. Vill inte köpa svarta kläder, nej, färger vill jag ha! Och mönster. Garderoben är full av kläder jag inte använder, de är för små. Kanske jag kan släppa taget om en del av dem? Det vore faktiskt skönt att vårstäda där med.
Solen och den kommande våren sätter igång den där längtan som kan vara svår att sätta fingret på. Men att ligga på gräset och höra fåglarna sjunga och se blommorna i all sin rikedom, det är nog min största längtan. Då spelar det ingen roll vad jag har på mig eller hur städat jag har hemma. Naturen är knappast välstädad. Och struntar i att handla nytt. Den bara är. Jag är, jag med!

4 svar på ”Längtan.

  1. Ser på din blogg att du längtar till Danmark samma här, jag har just lagt ut bild från Köpenhamn – längtar också dit. Ha de/ Margaretha

  2. Ja, Danmark, Danmark i våra hjärtan! Får se när jag kommer åka dit nästa gång. Och bara på semester och se vänner och landet och prata danska! Inget annat. Får se vem som kommer dit först då! Kram!

  3. Tack för Rosenborgsslott – hade totalt glömt bort vad det heter. Ja, vem kommer dit först av oss – vi får se.

  4. Varsågod! Ett av mina favoritställen! Ja vi får se…. lycklig den som kommer dit i alla fall…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.