Oro.

Idag när jag stod i duschen, oroade jag mig mest för hur jag ska klara sommaren ekonomiskt. Jag var helt inne i tankarna på framtiden. Så är det ofta när jag duschar. Jag tänker på problem av olika slag. Jag vet inte vad som händer med mina tankar då.
Så skulle jag torka mig och insåg att det hade varit bättre om jag hade tänkt på att ta med mig handdukarna till duschen istället. Vad sjutton skulle jag tänka på pengar för, när handdukar är viktigare?
Och när jag hade löst det problemet och var torr, landade jag i ett här och nu:

Antag att jag hade använt tiden i duschen till att njuta värmen från vattnet och dofterna från tvålen.

Vilken skillnad det hade blivit! Här och Nu. Det finns ingen annan tid. Det som händer i framtiden vet jag inget om och då löser jag det på något sätt, är jag övertygad om. Så idag fick jag en viktig lektion i awareness – medveten närvaro. Hoppas jag kommer ihåg den i morgon. Annars börjar lektionen om igen, fast på ett annat sätt. Det räcker inte att bara tänka om. Jag behöver göra om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.