Utrensning.

Idag har jag haft en utrensning i kylskåpet. Det behövdes. Nu ser jag vad jag har igen.
Jag har ingen vidare koll på sista förbrukningsdagen på burkar och annat. De är så stora med, så jag äter inte upp innehållet i en burk innan den är utgången. Det är trist. Jag gillar inte att slänga mat. Och vartannat år grips jag av hejdlös längtan efter Biff a la Lindström och då är jag där igen för att köpa inlagda rödbetor och ättiksgurka. Sen glömmer jag bort att äta upp dem. Och var kommer två burkar tapenade ifrån kan jag undra? Har jag verkligen köpt det? Jag som inte gillar oliver. Och varför finns det så många sillburkar? Äter jag sill eller inte kan jag undra. För sällan tydligen.
Sylten har jag oftast kokat själv och den går åt då och då, till gröt och pannkaka. Där finns ett berättigande att koka den. Det är ju så mysigt att koka egen sylt också!
Och så skulle jag ha julbakat. Men jag var ju sjuk och är fortfarande hostig och orkeslös. Det blir inga pepparkakor och julkransar nu.
Behöver helt klart inte köpa sill, margarin, mjöl och senap på flera år. Inte koka sylt heller… Kanske behöver jag påminnas: Baka! Ät mer gröt! Ät sill! Och ha tillräckligt lite i kylen, så ser jag bättre vad jag har.
Samma sak gäller skafferiet. Där ska också rensas. Men just nu är det en sak i taget som gäller. I nästa steg ska jag tvätta rent på kylskåpshyllorna. Men det blir en annan dag.
Och så skriva en lista på vad som behöver handlas: apelsiner, potatis, purjolök, morötter. Det brukar jag i alla fall äta upp till sist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.