Elfensten.

Jag har tagit hem mina sångböcker från skolan. Nu sitter jag vid pianot en liten stund varje dag och spelar en snutt och återupplivar minnet med mina käraste favoriter. Jag har spelat bättre förr. Och har svårt att sjunga med hostan. Men känslan finns där i alla fall. Kära Elfensten. Den lärde jag mig när jag gick på lärarhögskolan runt 1980. Visst kan jag känna igen mig i den. Jag har också favoritstenar. Tänk om jag skulle orka spela in den… hm… nej, inte göra upp några planer och känna krav just nu. Bara vara glad för att jag kan den. Det räcker.

ELFENSTEN text: Britt G. Hallqvist musik: Sven Sid

Tusen trillioner stenar på en strand. Lillan fick den allra minsta i sin hand.
Den var skär med vita ränder, den var len. Lillan kallade den strax för Elfensten.

Sedan tappade hon skatten. Då sa far: Här får du en ny, en lika underbar!
Känn, sa mor. Den är som sammet, fin och slät. Lillan ville inte ha den. Lillan grät.

Vita, gula, röda stenar i en hög samlade vi då åt Lillan. Ingen dög.
Tusen trillioner stenar… Bara en, vill hon ha och den är borta – Elfensten.

beskrivning

6 svar på ”Elfensten.

 1. Hej! Vet inte om du hinner läsa detta men jag förlorade hastigt min mamma för drygt en vecka sedan. Ett starkt minne av henne för min bror och mig är när hon sjunger Elfensten. Vi skulle gärna vilja att den spelas i kyrkan men vi behöver få tag på ackord/noter. Jag har letat på nätet men det verkar vara omöjligt att hitta. Skulle du ha möjlighet att mailar över dem?

 2. Självklart mejlar jag noter. Du får en bild på mejlen, hoppas de syns där. Vad fint att ni kan hedra henne med denna fina, underfundiga sång.
  Hon har lämnat en sång i arv till er där. Kram och lycka till.
  Varma hälsningar i sorgen, till dig och din bror.

 3. Jättefin låt. Är det möjligt att få ackorden till den?

 4. Hej,

  Jag skulle också vara jättetacksam om jag fick noter på Elfensten, till min pappas begravning.

 5. Ja, nu har jag skickat den. Hoppas den lindrar i sorgen.
  Varma hälsningar från Dana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.