I love my gran!

beskrivning Å vad jag älskar att ha gran till julen. En riktig. Som har vuxit i flera år. Tät och välvuxen. Som den här. Och så ovanligt yvig den är. Jag visste direkt jag såg den, att den hör vill jag ha!
Idag har jag sågat den och tagit in den i värmen och vattnat. Ikväll ska jag fibbla med ljusen. Och i morgon kommer en liten tomteflicka som hjälper mig att klä granen. Hur mycket tur får man ha? Jag är överfylld av glädje. Det kan jag behöva.
Ibland har jag svårt att lämna det som är. Jag fastnar och ältar och kommer inte fri. Skönt att fylla på med goda upplevelser då.
Skinkan står på spisen och kokar. Uppe i 47 grader nu. Får se om julmusiken bär, så jag kan baka ikväll med. Längtar efter degar. Baka stolle. Pepparkakor. Men så vet jag att jag inte får överaktivera mig. Även om det är goda saker. Och göra en sak i taget. Eller högst två. Tre? Tveksamt. Nej, bäst att inte utmana ödet.
Jag längtar efter kisse med. Första julen utan katt på 22 år. Tomheten finns där med. Visst. Lilla gubben, vad jag saknar dig!
Och så här är jag också, från glädje till sorg på en ögonblick. Och nu, andas in skinkdoft och grandoft. Äkta dofter som fyller mitt hem! Mmmmmmmmm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.