Till tröst!

blått band från Holland
Mitt i min sjuka tillvaro, kommer ett paket med porslin från Holland av alla ställen. Nästan som tulpaner från Amsterdam då… Det är som lilla julafton när jag packar upp lådan med Blått band-delar. Jag blir glad av det. Och är glad för att jag kan vara glad en stund också. Jag får tröst av dessa delar. Där är ett fat jag aldrig förut sett. Hör det ihop med något annat jag har? Antagligen. Jag ska bläddra i priskuranterna, så fort jag orkar mer. Som tröst har jag också köpt lite tidningar att bläddra i, X9 med Modesty Blaise, Hemmets veckotidning och veckans tv-tidning. Fast det hjälper mindre. Likaså att titta på tv, hjälper bara en stund. Bäst är att sova just nu. Krypa ner under täcket och dra mig tillbaka från världen ett tag. Och planera lite framåt med. Vad behöver jag? Svår fråga. Jag skriver en lista på saker jag ska, kan och vill göra den närmaste tiden. Fast just nu vill jag bara att dagarna ska gå. Kunna sova. Kunna äta.
Till påsk har jag en bädd i Skagen som står och väntar. Jag har min bil. Jag har skaffat pengar så jag kan köpa billigaste båtbiljetterna över till Fredrikshamn. Det vore fint om cykeln får plats i bilen.

2 svar på ”Till tröst!

  1. Här kommer en kär hälsning till dig från mig från Holland som skickade dessa varmt välkomna servisdelar!
    Jag hoppas att du mår bättre och att du har kunnat njuta av det härliga vårvädret som även ni i Sverige har haft! Här i Holland har vi kunnat vara ute utan jacka och vårsolen är helt underbar men efter helgen kommer vi att få ”Holländskt vinterväder med hagel och snöblandat regn” och naturen kommer att få det jobbigt ett tag eftersom både rosor, hortensior, klematisen har ordentligt börjat att ta fart…

    Varma kramar från Holland!

  2. Hej kära Maria! Jag ser att våren finns därute. Inga blommor här. När den stora snöhögen på gatan har smält runt trädet, ska jag sopa bort sanden vid myskmadrorna, om de nu har överlevt vintern. Har börjat drömma igen när jag sover. Det är väl något bra i det. Fortfarande stor smärta i kroppen. Fint med blommor. Hoppas de klarar ruskvädret. Tack! för porslin och uppmuntran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.